-----------------------------------------
Visit our weblog: www.SatuJutaIdea.com
-----------------------------------------

Tuesday, April 14, 2009

House of Coconut Shell

"Tempahan pertama yang kami terima daripada Kraftangan Malaysia berupa sayap rama-rama iaitu sebanyak 1,500 keping. Ia berjaya disiapkan selepas sebulan setengah bertungkus lumus memotong tempurung tanpa bantuan mesin."

Bagi pasangan suami isteri, Syalily Sajad dan suami, Azmi Taha, barang terbuang jika diolah dengan kreativiti berbekalkan semangat yang tinggi pasti menjanjikan pulangan berlipat ganda.

Berpayungkan label House of Coconut Shell sudah jelas memberikan bayangan kepada peminat produk kraf dan aksesori berkonsepkan kontemporari mengenai barangan yang dihasilkan Syalily dan Azmi.

Antara aksesori yang dihasilkan ialah rantai, gelang, loket rantai, sepit rambut, anting-anting, pengikat rambut, kepala tali pinggang, dan tali pinggang diperbuat daripada tempurung kelapa.

Selain perhiasan wanita, House of Coconut Shell juga mengeluarkan rangkaian produk perhiasan rumah seperti bidai, lampu dan tabung syiling. Malah, jenama tempatan ini juga turut membekalkan bekas sabun daripada tempurung kelapa ke hotel.

Medium yang digunakan seratus peratus berasaskan kulit tempurung sememangnya jelas menonjolkan keunikan dan kelainan khususnya di dalam pembuatan aksesori wanita.

Malah produk diperbuat daripada tempurung juga berkualiti dan tahan lama walaupun selepas bertahun dimiliki.

Syalily kini boleh berbangga apabila produk buatan House of Coconut Shell mula dipasarkan di Amerika Syarikat dan Liverpool melalui hebahan rakan dan saudara mara.

House of Coconut Shell kini beroperasi di 3016-1, Jalan Kurau, Kampung Geliga, Kemaman, Terengganu.

Hubungi Syalily atau Azmi di 019-2498993 atau 017-6601675.

Sumber: Berita Harian Online

No comments:

 Copyright © 2008-2009 MDAM_AM. All rights reserved.