-----------------------------------------
Visit our weblog: www.SatuJutaIdea.com
-----------------------------------------

Thursday, July 9, 2009

Besi Tempawan EBIZA

"Percaya kepada keunikan dan daya tarikan besi tempawan membuatkan Ebiza Sdn Bhd (Ebiza) kian dikenali ramai khususnya peminat serta pemilik kediaman."

Kepesatan industri hiasan dalaman rumah kini turut memberi impak positif kepada Ebiza yang semakin giat menghasilkan pelbagai rekaan besi tempawan termasuk aksesori hiasan, set meja makan laman dan cenderahati unik.

Pengarah Urusannya, Embon Abdullah, berkata kebanyakan rekaan dikhususkan kepada aksesori hiasan yang menjadi pelengkap majlis perkahwinan.

"Penghasilan aksesori hiasan pelengkap perkahwinan menjadi fokus utama bagi memberikan kelainan dan gaya eksklusif pada majlis berkenaan selain memahat kenangan terindah kepada setiap pasangan pengantin," katanya.

Dekoratif sangkar burung adalah antara gubahan hantaran yang mampu mencipta suasana yang segar pada majlis berkenaan.

Dalam memberi sentuhan berbeza pada majlis perkahwinan, besi tempawan keluaran Ebiza turut mewarnai ruang pelamin dengan rekaan unik memukau pandangan.

Ia mencetuskan idea terbaik kepada individu atau syarikat yang terbabit merancang majlis perkahwinan.

Bagi mengilhamkan kesempurnaan, aspek penataan cahaya turut diberi tumpuan dengan penghasilan lampu hiasan sudut pelamin dekoratif yang menyerikan ruang dan wajah pengantin.

Cenderahati istimewa berasaskan besi tempawan Ebiza turut menjadi pelengkap majlis khusus sebagai tanda penghargaan kepada tetamu.

Dihasilkan dalam pelbagai rekaan bermotifkan bunga-bungaan terpilih, cenderahati itu tentunya menjadi koleksi paling berharga.

"Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dekoratif besi tempawan yang dihasilkan dalam warna putih mendapat permintaan tinggi berbanding warna keemasan dan perak.

Warna putih mempunyai daya tarikan tersendiri sementara warna keemasan dan perak tetap menyuntik suasana mewah, bergaya dan klasik," katanya.

Tidak ketinggalan aksesori hiasan kediaman Ebiza turut menjadi kegilaan peminatnya kerana dihasilkan dalam reka bentuk berbeza mengikut permintaan.

Dekoratif besi tempawan pada dinding umpamanya yang digarap bermotifkan bunga-bungaan lengkap dengan simbahan cahaya lampu pastinya menjadi titik fokal terbaik pada ruang.

Aksesori hiasan lain seperti bingkai gambar dan bekas lilin berdekoratif menginspirasikan penataan ruang berbeza.

"Sementara kerja memproses besi pula membabitkan kaedah mengasah, mengimpal atau memateri sebelum dibentuk menjadi sesuatu yang kreatif atau perkakas lain.

"Ini kerana besi adalah bahan logam yang mudah dibentuk kerana strukturnya yang kukuh dan tidak berongga," katanya.Berminat dengan ukiran besi, kunjungi

INFO:
Ruang pameran Ebiza di 12A, Tingkat Bawah, Kompleks PKNS, Shah Alam, Selangor

Laman web: http://www.ebiza.com.my/

E-mel syarikat: ebizasb@streamyx.com

Sumber: myMetro

No comments:

 Copyright © 2008-2009 MDAM_AM. All rights reserved.